Výzva pro výtvarníky

Pomander tým zve do spolupráce výtvarníky, šperkaře, skláře, keramiky. Pokoušíme se nalézt moderní podobu historického vonného šperku. Spojení estetické a terapeutické funkce je příležitost, která apeluje na fantazii, stejně jako v minulosti. Inspirace je dost. Nejrůznější podoby pomanderů nesoucích vonný obsah lze nalézt na dobových obrazech i v muzejních sbírkách po celém světě.

Po pětiletém úsilí se naše aroma arteterapeutická práce manifestovala právě do této finální podoby - vonného šperku. Složily jsme 12 kompozic a připravily 24 elementárních vůní v základní nabídce a 69 v rozšířené. Vyrábíme originální náplně podle renesančních receptur. Vznikl e-shop www.pomander.cz. Našly jsme na trhu šperky z bižuterních kovů, které mohou dočasně vyhovovat. Naším cílem je však spolupracovat se šperkařskými tvůrci i ateliéry, abychom mohly nabídnout pomader z kovů ušlechtilých, nebo z dalších materiálů jako jsou porcelán a sklo. Otevírá se jedinečná možnost vytvořit autorské kolekce šperků, které mohou být důstojnými schránkami pro vzácné kompozice a akordy léčivých klenotů přírody.

Spolupráce je jednoduchá a možná v mnoha variantách - od výtvarného návrhu, po samotnou realizaci a výrobu. Může jít také pouze o rozšíření vašeho sortimentu. Jde samozřejmě také o společnou prosperitu. Přesné formy spolupráce i odměny se budou odvíjet od varianty vašeho autorského vstupu. S každým se nejraději domluvíme osobně. Výzva je trvalá a otevřená. Za Pomander tým Kateřina a Iva kontakt | pomander@pomander.cz, 776 663 394, 607 864 980